Triumph – Vasily Vereshchagin

Triumph   Vasily Vereshchagin

Såvitt jag vet, målades denna bild av Vereshchagin 1872, efter en resa till Centralasien. Denna bild återspeglar inte bara kriget, eftersom den visar muslimer som firar seger. Den här bilden visade mig muslimernas nazism till det ryska.

Det verkade för mig mycket grymt att visa för befolkningen de ryska soldaternas avbrutna huvuden. Det verkar för mig att särskild uppmärksamhet ägnas åt den nationella färgen, moskén, såväl som muslimska kostymer, bevisar detta. Den här bilden gav mig också en uppfattning om människors liv, seder och traditioner.

Jag gillade verkligen att konstnären avbildade ansikten på det muslimska folket inte är glädje, från att se huvuden på soldater monterade på polerna, och ångest, spänning och kanske till och med empati. När allt kommer omkring kan fienden alltid vara din egen. Jag tror att människor fortfarande har vänlighet mot varandra såväl som själ.

När du tittar på bilderna av den här författaren försöker du alltid oavsiktligt masken för huvudpersonerna på dig själv. Det är fruktansvärt att föreställa mig att det en gång kan hända mig eller mina släktingar.

Konstnären avbildade byggnaden av en moské mycket vackert och realistiskt. Det verkar för mig att det skulle vara så exakt att förmedla stämningen som kommer från bilden, att skapa den, det är nödvändigt att kasta in i denna kultur, att vara i nivå med detta folk. Men ryssarnas inställning till det muslimska folket bör inte behandlas aggressivt, eftersom den här bilden bara är en konstnärs syn på situationen.

Jag skulle måla min bild utan våld och kanske med försoning mellan parterna i kriget och inte en av nationernas seger. Jag skulle försöka visa människors vänskap i all sin härlighet och förmodligen skulle jag dra på de fyrkantiga män som skakade hand och barn från olika nationer som lekte tillsammans. Endast vänskap och vänlighet kan vinna ett nådelöst krig.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)