Stilleben Vilda blommor – Alexander Gerasimov

Stilleben Vilda blommor   Alexander Gerasimov

Jag tror att konstnären Gerasimov kan kallas en av de begåvade. Min uppmärksamhet lockades av målningen ”Still Life. Wildflowers”, där buketter med blommor samlade i fälten visas i olika vasformer. Spegeln i bakgrunden, som om ökar utrymmet i rummet, reflekterande föremål, och färgen blir dubbelt så stor.

Jag älskar vildblommorna, oavsett om de är i en vas eller målade på en bild. De påminner mig om sommaren. Min mamma kallar tusenskönan en magisk blomma, på vilken du kan gissa, riva kronblad av kronblad. Den blåa duken verkar sammetisk för mig. Den gyllene ljusstaken nära spegeln säger att inte fattiga människor bor i det här huset. Konstnären kunde förmedla all komforten vad som händer runt.

Ljuset som tar sig igenom blommorna är inte ljust, tvärtom, det belyser blommorna, vilket gör dem mer uttrycksfulla och kontrasterande. Handlingen om detta stilleben som vem som helst kan tänka på för sig själva. När jag såg detta arbete presenterade jag att alla dessa blommor samlades av barn, promenerade i en äng eller återvände från en liten flod. Och det är obligatoriskt att det fanns fyra barn, eftersom det fanns fyra vaser, och alla måste ha sin egen speciella bukett. Och jag är ett av de barn som samlade en bukett och låt min bukett bestå av några prästkragar som står i en mörk vas.

Gerasimov lyckas realistiskt skildra blommorna av kamomill, blåklint, lönn – och ekblad. När du tittar på bilden vill du komma nära henne och lukta på varje blomma som om de var äkta. Men när jag närmar mig kan jag bara lukta oljefärgen. Det verkar också för mig att när man väljer en konstnär för sitt stilleben, ville konstnären visa eller betona Rysslands ändlösa, eftersom dessa blommor anses vara en symbol på fältenes oändlighet, en bredd av synen. De fält där du vill springa och inte stanna.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)