St Augustine tvättar Kristi fötter – Bartolomeo Esteban Murillo

St Augustine tvättar Kristi fötter   Bartolomeo Esteban Murillo

Temat symboliserar beredskapen för St. Augustin Serve Kristus. Dess betydelse anges i evangeliet. På kvällen den dagen kom Jesus Kristus, med vetskap om att han skulle förrådas den natten, med sina tolv apostlar till ett förberett övre rum. Sedan tog han av sig ytterkläderna, omgav sig sig med en handduk, hällde vatten i tvättstället och började tvätta studenternas fötter och torka av den med en handduk som han var omsluten av.

Efter att ha tvättat lärjungarnas fötter tog Jesus Kristus på sig sina kläder och sade till dem: ”Vet du vad jag har gjort mot er? Se, du kallar mig Mästare och Herre och kallar mig rätt. Så om jag, Herre och lärare, tvättade dina fötter, då ni måste tvätta varandras fötter, för jag har gett er ett exempel, att ni också gör vad jag har gjort mot er. Sannerligen, sannerligen säger jag er, en tjänare är inte större än sin herre, och en budbärare som inte skickade honom mer. när du spelar. ”

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)