Porträtt av Isabel Lemonier – Edouard Manet

Porträtt av Isabel Lemonier   Edouard Manet

Isabelle Lemonier är en av Manets favoritmodeller: i antalet porträtt målade från henne är hon bara andra till Berthe Morisot. Det finns sex av hennes porträtt i olja, pastell och flera akvareller. Nästan alla dessa porträtt har olika säkra utförande. Varje gång poserar som en ny outfit, poserade Isabel knappast under mycket lång tid.

Kanske är det enda undantaget detta verk, ett av de två största i hela serien. Det märks att huvudet radikalt motsvarade. Färgen skrapades av, applicerades på nytt och kanske till och med mer än en gång. Även om det är känt att Manne bad Lemonier att ge honom fotografier för att arbeta med porträtt, var alla målningar utan tvekan målade från livet, och mycket snabbt: konstnären hade alltid bråttom att registrera intrycket av modellen medan den fortfarande var färsk.

, och startade alltid mina porträtt igen. före mina ögon förstörde jag inte hur många etudar. Jag är säker på att han skulle ge dem till mig om jag frågade. Men jag hade redan så många porträtt… ”

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)