Storm på havet på natten – Ivan Aivazovsky

Storm på havet på natten   Ivan Aivazovsky

Målningen ”The Storm on the Sea at Night” målades 1849 av den berömda målaren Ivan Konstantinovich Aivazovsky. Konstnären tillhör de marina målarna, eftersom han ägnade allt sitt arbete åt att skapa målningar som skildrar havet i alla dess manifestationer. Bildens övergripande stämning förmedlar väldigt sanningsenligt det naturrasande havet, som leker med segelbåten, som med en liten skiva. Som det verkar för mig uppnådde konstnären en sådan effekt tack vare det exakta valet av färg och mästerligt utförande.

I bakgrunden på bilden ser jag den fruktansvärda natthimlen. Genom de flygande molnen och molnfrakterna såg man ut fullmånen. Sedan hon bara lyckats bryta igenom den täta slöjan, lyser hon upp det dömda skeppet. Jag tror att detta ljus, även om det är kallt, fortfarande ger hopp till sjömän för frälsning.

Bildens hela förgrund är ockuperat av ett rasande hav. Jag ser mäktiga vågor som går efter varandra. Konstnären skildrade väldigt realistiskt det rasande elementet. När jag tittar på bilden har jag en ihållande känsla av att alla besättningar från besättningen var förgäves. Stora klyftor, skummande skum på vågens topp, ser fantastisk ut. På platser där månen lyser vågorna inser jag de skrämmande djupet i havet. Jag tror att denna stämning orsakas av det faktum att den berömda marinmålaren mycket väl använde spelet ljus och skugga när han målade bilden.

Lite till vänster om mitten av bilden ser jag ett fartyg som motstår våldets hårda angrepp från dess sista styrka. När jag tittar på bilden av en lysande konstnär hör jag rop från dömda sjömän och träkrasten. Dessa känslor har jag på grund av välskrivna detaljer om fartyget. Avfall av segel och kablar, som är så vitalt porträttade av IK Aivazovsky, kompletterar bildens allmänna tillstånd.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)