Porträtt av Igor Stravinsky – Pablo Picasso

Porträtt av Igor Stravinsky   Pablo Picasso

Från Neapel återvände jag till Rom och tillbringade en underbar vecka med Lord Berners. Efter det var det nödvändigt att återvända till Schweiz, och jag kommer aldrig att glömma äventyret som hände mig vid gränsen i Chiasso. Jag bar mitt porträtt, kort innan Picasso målade.

När de militära myndigheterna började inspektera mitt bagage, snubblat de över denna ritning och ville aldrig missa det. De frågade mig vad det var, och när jag sa att det var mitt porträtt, målade av en mycket berömd konstnär, trodde de inte på mig: ”Det här är inte ett porträtt utan en plan,” sa de. ”Ja, det här är mitt ansikte och inte något annat”, försäkrade jag. Men jag lyckades inte övertyga dessa herrar.

Alla dessa förändringar tog mycket tid, jag var sen på mitt tåg och jag var tvungen att stanna i Chiasso till nästa morgon. När det gäller mitt porträtt var jag tvungen att skicka det till den brittiska ambassaden i Rom i Lord Berners namn, som senare vidarebefordrade det till mig i Paris med diplomatisk post.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)