Plowman. Leo Tolstoj på åkermark – Ilya Repin

Plowman. Leo Tolstoj på åkermark   Ilya Repin

Litografi från bilden publicerades 1887 av A. A. Ilin kartografiska anläggning. Publikationen orsakade missnöje med familjen Tolstoj, som ansåg det oönskat ”att sprida bilden som skildrar honom på det mest intima, för honom bara livsväg.” Den 28 september 1887 skrev S. A. Tolstaya om detta till V. V. Stasov och uttryckte familjens önskan ”att denna teckning inte skulle släppas ut för allmänheten, inte distribueras och inte säljas.”

Som ett resultat av Tolstoys korrespondens med V. V. Stasov, V. G. Chertkov, I. E. Repin och N. N. Strakhov, L. N. Tolstoy tillät Repins bild att publiceras i färg: ”… Jag ser att jag först Jag gjorde fel, ”skrev Tolstoj till N. N. Strakhov den 10 november 1887.” Det viktigaste är att jag i dessa smärre namn verkade upprörd Repin, som jag uppskattar så mycket som du och jag älskar dig uppriktigt. Var därför snäll, berätta för honom att jag ger upp mitt vägran och ångrar mycket om han levererade något obehagligt. ” Grafiska etudier för bilden finns i State Tretyakov Gallery och State Russian Museum.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)