Zakharka – Alexey Venetsianov

Zakharka   Alexey Venetsianov

Porträtt har alltid varit särskilt uppmärksamma på publiken. När du noggrant har undersökt dem kan du bättre förstå människans natur. Denna praxis inte bara för psykoanalytiker kommer att vara användbar. Men alla. När allt kommer omkring, människors ansikten, jag är övertygad om detta, det här är hela världen! En värld full av inte bara mysterier, men jag tror också av speciell logik. Så genom att lära känna människor bättre kan du förstå hur man beter sig i olika situationer. Det visar sig att detta är en hel akademi för kunskap om livet. Därför förtjänar bilden av A. G. Venetsianov särskild uppmärksamhet. När allt kommer omkring är ”Zakharka” både ett porträtt och en berättelse som naturen kommer att berätta för oss med sitt eget sätt att leva, kultur och sedvänjor. Så jag personligen fick reda på det genom att titta på denna duk? Och vad lärde du dig?

Skriv ett porträtt av en liten pojke, det verkar som om det här är så speciellt? Men A. G. Venetsianov kunde göra detta genom att betona den speciella känslan hos sin hjälte och skildra en karakteristisk gnista i hela bilden. När jag tittar på porträttet av Zakharka undrar jag av misstag över det faktum att den lilla pojken är så allvarlig.

Kanske borde yxan på hans axel föreslå orsakerna till att det inte finns någon skada i ögonen, vilket är så karakteristiskt för denna ålder. Hans solbrända hud tyder på ofta exponering för frisk luft och fysiskt arbete. Så barnen lämnades för familjens chef. Jag tror att Zakharka tog ansvaret för att ta hand om modern och resten av familjen, för hans far dog av någon anledning. Därför sorg i hans ögon att han inte betraktar sig själv som ett barn. Mycket olika oro föll på axlarna på en liten pojke.

Med tanke på hans porträtt, tänkte jag, och är jag redo att svara som vuxen för mina ord och gärningar? Och ta hand om dina nära och kära? Bra att jag inte behöver göra det här. När allt kommer omkring kommer jag att förlora den sista möjligheten att spendera lite tid som barn, som kan göra nästan allt. Och viktigast av allt, jag har fortfarande tid att ta reda på hur jag ska leva rätt!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)