Februari. Moskva-regionen – George Nyssky

Februari. Moskva regionen   George Nyssky

Den här bilden visar vinterns charm i en urban miljö. När jag tittade på en bild hade jag en känsla av värme och frihet.

Bilden visar vägen, den går långt, en bil rider på den. Vi kan bara gissa vart de ska. Om du tittar noga ser vi en man klädd i en rosa kostym, förmodligen en tjej. Hon går in för sport och springer på skidor. Till höger, närmare den övre kanten, snabbar godståget längs spåren. På avstånd ser vi skogen, och lite närmare är granträd, deras höga kronor som om de stöttar upp himlen. Bredvid dessa magnifika granar finns ett litet kapell.

Verket skiljer sig inte med ljusa färger, tvärtom, det utförs i varma färger. Den rosa och vita himlen med luftiga vita moln skapar den visuella effekten av gryningen, för bortom horisonten lyser skogen med rosa ljus. Snö verkar inte fluffig för mig. I bildens namn kan du spåra övergången från en säsong till en annan. Februari är den månad då det är varma soliga dagar, och i mars, när allt borde vara där, händer frost.

När jag tittar på den här bilden vill jag inte vara hennes hjälte. Jag gillar inte vinter på grund av kyla och snön. På vintern blir människor ofta sjuka. Jag känner mig närmare våren och sommaren. Men jag älskar sommaren mer eftersom de längsta semestern kommer på sommaren. Och jag kan vandra med vänner eller simma i floden.

Det är mycket mer intressant för mig att höra klockorna ringa från kapellet på sommaren när det finns grönt gräs runt. Nu verkar allt för mig grått och tråkigt. Det finns ingen glädje eller aktivitet som jag saknar så mycket. Det var som om allt låg i vila och ännu inte vaknat. Tack till Nyssa för hans mästerverk, men jag kan förmodligen inte uppskatta vinterlandskapet.